top of page

Concierto para 2 trompetas, A. Vivaldi

Concert Palau de la Música juliol 2012

Solistes: Alejandro Quevedo y Carles Brunet

Antonio Lucio Vivaldi és el compositor italià més influent de la seva època. Va naixer a Venècia i va començar a estudiar música amb el seu pare, violinista de la catedral de Sant Marcos. Es va ordenar sacerdot el 1703 (encara que mai va arribar a ser-ho), i l'anomenaven Il prete rosso (El capellà pèl-roig, pel seu color de pèl).

 

Per un problema d'asma no podia donar missa, per la qual cosa es va centrar en ajudar les xiquetes desemparades l'Ospedale de la Pietá, que era un conservatori per a xiquetes òrfenes. Va treballar allà fins 1749 com a director musical, professor i compositor dels concerts i oratoris que s'escoltaven cada setmana. La seva obra més coneguda és una col·lecció de concerts anomenada "Les quatre estacions".

 

En 1740 va viatjar a Viena per treballar en la cort de l'emperador Carles VI i va morir en aquesta ciutat el juliol de 1741.

 

¿Va ser la Pietà la destinació del concert per a dos trompetes de Vivaldi? El seu virtuosisme fa que resulti difícil creure que fos compost per a xiquetes òrfenes i no per trompetistes adults amb una destresa professional altament desenvolupada.

 

Concert Palau de la Música 2012

Gaudeix de les nostres actuacions al Palau de la Música , al pati del Reial Monestir del Puig de Santa Maria o al nostre local social.

Els moments més simpàtics , les fotografies més memorables i entranyables. Entra i mira els nostres millors records.

bottom of page