top of page

coral "julio ribelles"

Al llarg de la seva història , la coral ha fet nombroses actuacions per diferents localitats de la Comunitat Valenciana i Catalunya ; entre elles, Sagunt , Morella, Turís, Puçol, Foios, Vinalesa, Rafelbunyol , Paterna , el Villar , Alaquàs, Alboraia, Benaguasil, Puig de Sant Ramon i , en diverses ocasions , al Palau de la Música de València.

 

La Coral "Julio Ribelles " va fer la seva presentació oficial al mes de desembre de l'any 1.993 . El seu origen va tenir lloc a la Unió Musical Santa Maria del Puig, gràcies a la iniciativa d'alguns músics de la societat, de la seva junta directiva i, sobretot, del mestre Julio Ribelles .

En l'any 1995 la Coral Julio Ribelles realitza la seva primera gran actuació amb la interpretació de " Carmina Burana " al Concert de cloenda de l'Assemblea de la Federació de Bandes realitzat al Monestir del Puig de Santa Maria.

 

Des d'aquest moment l'activitat de l'agrupació és contínua, realitzant festivals corals al costat d'altres corals de l'Horta Nord , concerts en honor a Sta. Cecília, concerts de Nadal i estiu.

La Coral Julio Ribelles es va consolidar com una agrupació compromesa amb el seu poble participant anualment als actes litúrgics de Sant Pere Nolasc al mes de gener i a les festes de la Mare de Déu al mes de setembre.

També va participar en actes civils com els actes en commemoració del 800 aniversari del naixement del Rei Jaume I a l' 2008 o la representació de l'entrada de Jaume I a la ciutat de València el 2014 .

L'any 2010 la Coral Julio Ribelles va aconseguir el primer premi al Certamen Internacional ciutat d'Oliva on es donaven cita diferents corals nacionals i internacionals.

Actualment l'agrupació compta amb una trentena de components d'un ventall d'edats que va des dels 25 fins als 70 anys, assajant tots ells dos dies a la setmana durant una hora. L'ambient dels assajos és molt bo, combinant treball seriós i alhora compartint moments divertits i de distensió. El repertori que s'interpreta és molt ampli. S'interpreten tant grans obres clàssiques com el rèquiem de Mozart o el rèquiem de Fauré, com a temes populars i temes moderns. La Coral Julio Ribelles ha estat dirigida al llarg de la seva història per diversos directors.

En primer lloc, pel mestre a qui la coral reconeix amb el seu nom, Julio Ribelles. També han dirigit l'agrupació: Jordi Bofill (2.000), Rafael Rosell (2.004) i Rubén Moreno qui va començar el 2005 la seva trajectòria amb aquesta coral fins  setembre del 2017 , En l'actualitat el nostre director de la Coral és Borja Zanón González.

 

Manuel Járrega Ventura

el nostre   Director

borja zanón gonzález

“La música es eminentemente emotiva. Se dirige a lo más íntimo de nuestro ser, engendrando sentimientos que jamas se lograrían con palabras, sentimientos en los que alienta lo más elevado, lo más noble y desinteresado del alma humana. Es un lenguaje que comprendemos pero nos resulta imposible de traducir.”

Don Julio Ribelles Brunet (Consideraciones sobre la música, 1969)

bottom of page