top of page

La Unió Musical Santa Maria d'El Puig guanya el primer premi amb menció d'honor al 41é Certamen Provincial de Bandes.

El passat 14 de maig, la nostra banda va participar, sota la direcció de Manuel Járrega, al 41é Certamen Provincial de Bandes alçant-se amb el primer premi i menció d'honor assolint la marca de 367'5 punts.

Ens plau anunciar-vos que la nostra banda ha guanyat el primer premi amb menció. Per a nosaltres és molt important el reconeixement que hem rebut a la nostra tasca durant els últims mesos. Guiats pel nostre mestre, hem interpretat dues obres de dos compositors més il·lustres del nostre poble.

 

Valencianet, en paraules de Manuel Járrega, és un pasdoble de "tall clàssic" i que amaga, rere la seua senzillesa, una classe i elegància que ens va permetre adequar-nos a la acústica de la sala, calmar els nervis i preparar-nos per a les següents obres.

Desde 1903, obra de Francesc Bort Ramón, escrita per al centenari de la banda de la que és professor, la Banda Municipal de València. Ens suposava un treball de concentració, matisos i constància amb el tempo que el nostre mestre va saber transmetre'ns al llarg dels mesos d'assajos.

 

Per últim, vam interpretar El Jardín de Hera, obra del nostre veí, conegut a nivell mundial, José Sunyer, que ens va ajudar matisant i corregint a la banda en alguns assajos. Arribava l'hora de compartir les hores de pràctica i perfeccionament que havíem dedicat a la peça. Vam gaudir moltíssim amb la interpretació i vam quedar satisfets. 

Els socis aplaudien des de la grada, i alguns músics ploraven emocionats. Esperant al pati de butaques, els nervis ens bombardejaven. Quan vam sentir que havíem resultat guanyadors, sentírem que estàvem vivint un moment històric. I encara ens esperava la participació en el 39é Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana.

bottom of page