top of page

Concert para Trombón, de Rimsky-Korsakov

Concert Palau de la Música juliol 2012

Solista: Bernardo Porta

Concert per a Trombó i Banda Militar del compositor Nikolai Rimsky Korsakov (1844-1908 ) . Aquesta obra va ser escrita quan el compositor era inspector de Bandes de Mariners de l' Imperi Rus ( 1871 ) . És curiós ressenyar que en les bandes militars, els trombons de l'època tenien el pavelló cap amunt i no cap endavant com els actuals. ( Vegeu Il·lustració ) .

Als dotze anys, i seguint la tradició de la seva família, Nikolai va ingressar a l'Armada Russa tot i els consells contraris del seu germà gran . D'aquesta manera va arribar per primera vegada a Sant Petersburg per ingressar a l' Escola de Cadets Navals. Encara que l'adolescent Nikolai va ser un cadet d'atenta i irreprotxable conducta , no per això va abandonar la música. Durant dos anys va aprofitar els caps de setmana per estudiar piano i composició a casa d'un amic del seu germà Voin

 

Els concerts per a trombó i orquestra no abunden en la literatura musical. El de Rimsky - Korsakov és un dels més coneguts, i encara que presenta certes dificultats tècniques , és agradable per al públic.

Té tres moviments : ràpid, lent i mitjà ràpid ( el segon i el tercer moviments van junts ) , amb una cadència final.

Gaudeix de les nostres actuacions al Palau de la Música , al pati del Reial Monestir del Puig de Santa Maria o al nostre local social.

Els moments més simpàtics , les fotografies més memorables i entranyables. Entra i mira els nostres millors records.

bottom of page