top of page

Mare Dolorosa, de Pedro José Viso

Concert Palau de la Música, juliol 2015

Es tracta d'una obra composta per a Banda Simfònica , Cor de Veus Blanques , Cor Mixt, Solistes i Narrador, pel compositor valencià Pedro José Viso Roger en l'any 2004 , per encàrrec de la Confraria Verge de les Angoixes , Confraria del Cabanyal de València , en commemorar el seu 40 Aniversari.

 

En part de l'obra són utilitzats textos clàssics valencians del segle XV sobre la passió de Crist. L'obra intenta plasmar , a més dels diferents episodis de la Passió de Crist , la passió i el dolor de la Verge davant el que li està passant al seu fill.

 

Uns Angels, interpretats per un Cor de Veus Blanques, intenten advertir a la Verge del que ha de passar. Jesús , capturat pels Jueus i portat davant Pilatos , qui el mana martiritzar i crucificar . El narrador va introduint els diferents episodis que es van succeint , on la Mare de Déu expressa el seu gran dolor en veure patir el seu fill.

 

Jesús és crucificat i , davant el poble que ha estat el seu botxí, llança el seu últim missatge abans de morir a la creu. La seva mare molt trist s'acomiada del seu fill, i el poble, interpretat pel cor , llança un missatge d'esperança i perdó davant la resurrecció de Jesús.

 

Pedro José Viso Roger

 

Naix a València i cursa els seus primers estudis musicals a la Societat Ateneu Musical del Port , obtenint el títol de professor de saxòfon al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València. Ha participat com a instrumentista en diverses agrupacions musicals de la Comunitat Valenciana.

 

Al juliol de 2012 és becat per la Bercklee College of Music - València, en composició i direcció de banda simfònica. Com a compositor ha estrenat nombrosos pasdobles , marxes mores , marxes de processó , música per a grups de cambra.

 

Sent autor de la Cantata dedicada a la Verge de les Angoixes " Mare Dolorosa ", composta per a banda simfònica , cors mixtos , veus blanques i narrador. Compon en l'any 2012 Quadre Simfònic per a banda i cors mixtos " Camí del Calvari " sobre la Processó de les Torbes de Conca

 

Més info en http://www.pedrojviso.com/ 

 

Concert Palau de la Música 2013

Gaudeix de les nostres actuacions al Palau de la Música , al pati del Reial Monestir del Puig de Santa Maria o al nostre local social.

Els moments més simpàtics , les fotografies més memorables i entranyables. Entra i mira els nostres millors records.

bottom of page