top of page

Requiem, de W.A. Mozart

Concert Palau de la Música juliol 2012

Al juliol del 2012 la Banda de la Unió Musical juntament amb la Coral Julio Ribelles van interpretar al Palau de la Música de València aquestes tres parts del Rèquiem de Mozart : Rex Tremendae ; Agnus Dei i Lacrimosa

 

La Missa de Rèquiem en re menor, K. 626 , és una obra de Wolfgang Amadeus Mozart basada en els textos llatins per al rèquiem , és a dir , l'acte litúrgic catòlic celebrat després de la mort d'una persona ; es tracta de la dinovena i última missa escrita per Mozart. Mozart va morir abans d'acabar-la , el 1791.

Al juny de 1791 , Mozart va oferir a Viena un dels seus últims concerts públics.

 

Dies abans a casa es va presentar un desconegut, vestit de negre , que va refusar identificar-se i va encarregar a Mozart la composició d'un rèquiem.

 

Li va donar un avançament i van quedar que tornaria en un mes. Però el compositor va ser cridat des de Praga per escriure l'òpera La clemència de Tito, per a festejar la coronació de Leopold II.

 

Quan pujava amb la seva dona al carruatge que els portaria a aquesta ciutat , el desconegut es va presentar una altra vegada , preguntant pel seu encàrrec. Això va incomodar i va espantar al compositor .

 

Segons la llegenda , Mozart, obsessionat amb la idea de la mort des de la del seu pare , debilitat per la fatiga i la malaltia, molt sensible al sobrenatural per una suposada vinculació amb la francmaçoneria en aquesta època de la seva vida i impressionat per l'aspecte de l'enviat , va acabar per creure que aquest era un missatger del destí i que el rèquiem que anava a compondre seria per al seu propi funeral.

¿ Qui va ser en realitat aquest fosc personatge ?

Concert

Palau de la Música  2012

"Concert per a dos trompetes" A. Vivaldi

Concert Palau de la Música 2012

també pot interessar:

Gaudeix de les nostres actuacions al Palau de la Música , al pati del Reial Monestir del Puig de Santa Maria o al nostre local social.

Els moments més simpàtics , les fotografies més memorables i entranyables. Entra i mira els nostres millors records.

bottom of page