top of page

Slava, de L. Bernstein

Concert Palau de la Música julio 2013

Leonard Bernstein va escriure Slava ! el 1977 per encàrrec del seu homònim, el violoncel·lista llegendari d'origen soviètic i director d'orquestra, Mstislav " Slava " Rostropovich.

 

Rostropovich acabava d'assumir el càrrec de director musical de l' Orquestra Simfònica Nacional a Washington, DC i va demanar a Bernstein que l'ajudés per presentar en concert una obra del propi compositor per al començament de la seva primera temporada.

 

Així, va obtindre tres noves peces fruit d'aquesta sol·licitud: Tres Meditacions de "missa", Songfest , i una " obertura política " sense títol que justament es va acabar a temps per al concert.

 

Aquesta última obra va resultar ser Slava !, una diversió i homenatge irreverent i benvinguda per Rostropovich, qui va dur a terme l'estrena l'11 d'octubre d'aquest any.

 

"Slava" és un sobrenom comú per als homes russos els noms continguin " -slav " , Mstislav Rostropovich era conegut com " Slava " pels seus amics més propers. " Slava " també significa " glòria" en rus.

Gaudeix de les nostres actuacions al Palau de la Música , al pati del Reial Monestir del Puig de Santa Maria o al nostre local social.

Els moments més simpàtics , les fotografies més memorables i entranyables. Entra i mira els nostres millors records.

bottom of page