top of page

Trisch-Trasch Polka, de Johann Strauss (hijo)

Concert de Nadal, decembre 2015

Clàssics animats...

Bugs Bunny interpreta la obra de Franz Listz

Opera Figaro

Tom & Jerry

El Bolero de Ravel

Música animada

Danza Hungara n5

J. Brahms

"Los tres cerditos"

La Tritsch-Tratsch-Polka op. 214 (també coneguda com Trish Trash Polka) és una polca escrita per Johann Strauss (fill) en 1858 després d'una exitosa gira per Rússia durant la temporada de concerts estivals al palau Pávlovsk, prop de Sant Petersburgo.El origen del seu estrany nom encara divideix els estudiosos.

El títol pot ser interpretat com «chit-xat» i pot referir-se a la passió dels habitants de la ciutat de Viena per les xafarderies. Strauss també va poder haver-se referit al burlesque d'un únic acte Der Tritsch-Tratsch (amb música d'Adolf Sr. Müller) del famós dramaturg i actor austríac Johann Nepomuk Nestroy, que es va estrenar el 1833 i en l'època en què aquesta polca va ser escrita encara estava en el repertori de les orquestres.

 

Molts assenyalen que el títol també pot fer referència al gosset caniche de la seva primera esposa (Henrietta Treffz), també anomenat Tritsch-Tratsch, però aquesta etimologia no està provat.

 

La peça és alegre i de gran esperit, com moltes de les polques de Strauss.

Concert de Falles

2016

"Andres Contrabandista"

O. Navarro

Gaudeix de les nostres actuacions al Palau de la Música , al pati del Reial Monestir del Puig de Santa Maria o al nostre local social.

Els moments més simpàtics , les fotografies més memorables i entranyables. Entra i mira els nostres millors records.

bottom of page